פינוי ישובים...

השאלה: שלום הרב...
אני היתי בחברון השבוע וכמו מה שהיה בגוש קטיף .עימותים עם הצבא כולל אבנים וביצים שהושלכו עליהם.
רציתי תשובה האם מותר לזרוק על חייל ביצים ואבנים במטרה לעצור את הגירוש? . וגם על ערבים בין אם הם מאימים עלי או לא מאימים עלי.!
וכן האם יש הבדל בין חייל צה"ל לבין מג"ב או יסמ"ניק? אני קשור מאוד לארץ ישראל וחשוב לי לעצור את הגירוש האכזרי הזה. בבקשה מהרב שיתן לי תשובה האם מותר או אסור וכן סיבות לדבר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 2:17:11 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שאין להרים יד ולהרביץ לאף יהודי, שהרי יש בכך איסור תורה של "ארבעים יכנו לא יוסיף", וכשם שאין מרימים יד על אוכלי נבלות ומחללי שבת כן אין להרים יד על מחללי ארץ ישראל. על כן יש איסור להכות יהודי. אולם דברים שמונעים גירוש מותרים כדרך כל המפגינים בעולם.
אין הבדל בין בעלי תפקידים שונים כשם שאין הבדל בין כל יהודי שאסור להכותו, אמנם יש להשתדל ככל האפשר שימנע גרוש מאדמות א"י.
יהי רצון שישבר הקב"ה ידי רשעים המרימים יד כנגד הקב"ה והתורה.