שביל ישראל

השאלה: שלום רב לרבנים...
יש לי שאלה והיא כך...
אני עכשיו סיימתי יב אני רוצה לעשות את שביל ישראל לפני כניסה לישיבה החדשה שאני אלך אליך בעז"ד בלי...
השאלה היא כך...אני ועוד כמה חברים מתכננים לצאת לשביל ישראל עוד שבוע שבועיים ככה וזאת אומרת שזה יצא על שלושת השבועות ועל תשעה באב...אז מה אנחנו אמורים לעשות בתודה אלון:)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 2:00:49 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר ללכת לטיולים בשלשת השבועות וכן בתשעת הימים ובלבד שלא יהיו במקומות מסוכנים במיוחד, אבל כמדומני שאין בשביל ישראל מקומות מסוכנים ביותר, ולכן מותר לטייל בשביל זה בתשעת הימים. ובלבד שהאוירה לא תהא של קלות ראש, אלא מתאימה לימים אלו. מתוך רצינות והכנה לזכרון החרבן. בודאי בתשעה באב אין ללכת לטיולים אלו.