תפילות

השאלה: אני חילונית המתגוררת בחו"ל. בעלי מתפלל כל בוקר לפני העבודה. רציתי לשאול: אילו תפילות אישה חייבת להתפלל ביום (אם בכלל). האם יש לחבוש כיסוי ראש (נשואה) בזמן התפילה בתוך הבית.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:45:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני תפילה היא בקשת רחמים ולכן אין הבדל בין איש ואשה שניהם חייבים באותה מידה, אבל כיוון שזו מצווה שתלויה בזמן יש מקום להקל בנשים שיש להן ילדים קטנים וכדו´, על כן אשה חייבת לפחות בבקשה אחת ביום, אבל אם יש מעט יותר זמן הן צריכות להתפלל לפחות ברכות השחר, ברוך שאמר ישתבח, קריאת שמע ושמונה עשרה.

עלי והצליחי