תרומה מכהן לזר

השאלה: שלום לכבוד הרב
לזוג חברים שלנו יש רב שהוא ת"ח חשוב וידוע (מהמגזר החרדי) שהוא כהן.
החברים שהם בני תורה המקפידים בהלכה סיפרו שהרב נתן להם שמן זית שקיבל כתרומה מהפרשת תרו"מ ואמר להם שהם יכולים להשתמש בזה גם לאכילה.
מה שהם הסבירו הוא, שהוא אמר שהוא מפקיר את התרומה וככה הם יכולים להשתמש בה.
יכול להיות שהם לא הבינו אותו, אבל אני ודאי לא מבין: האם כהן בכלל יכול לתת אפילו שמן תרומה שהוא טמא היום להדלקה של ישראל, כל שכן לאכילתו?
האם יש איזה שהוא מקור לאיזושהיא קולא בנושא?
תודה
וכל טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 2:15:22 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע את פרטי המעשה ועל כן התשובה היא כללית בלבד ששמן תרומה אין אפשרות לאוכלו בזה"ז שכולנו טמאי מתים. כנראה שבנידון דידן היה משהו אחר ושונה ממה שכתבת. על כן כדאי לברר את הפרטים היטב.