אבא חרדי והבן דתי

השאלה: שלום
אבא שלי חזר בתשובה אצל רבנים חרדים ומאז ומתמיד בדעותיו הוא חרדי,אני גדלתי בסביבה דתית-לאומית ובעקבות מדריכיי בבני עקיבא "נסחפתי" אחרי הציונות הדתית..
האם אני חייב ללכת לישיבות שאבא שלי בוחר? אם אבא שלי אומר לי לא ללמוד ספרי אמונה כמו הכוזרי,אני חייב לא ללמוד?
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 7:21:25 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כיבוד אב ואם זה בדברים ששייכים להם, כגון: להאכיל, להשקות להנעילו. אבל מה ללמוד כיצד ללמוד אצל מי ללמוד? כל השאלות שאינן שייכות למגע שבין אב ובן בדברים אלו לא שייך כבוד או"א, אלא אם אתה גורם לאבא בזיון, אבל במקרה המדובר שאין בזיון לאבא הוא איננו יכול להחליט בעבורך איזה צבע בגד או איזה חומש תלמד כעת. ועיין ברמ"א שכותב שגם בעניין שידוכים אין לאבא ולאמא זכות להחליט בעבור הבן.

שנה טובה