איחור בטבילה ופגיעה בשלום בית

השאלה: שלום לכבוד הרב. אני נשואה 12 שנה עם 4 ילדים.בעלי ממוצא פרסי מרוקאי. אתמול הייתי אמורה לטבול, ונסענו למפגש משפחתי לכבוד 40 שנה לנישואי הורי. לצערי שכחתי לעשות את הבדיקה האחרונה של היום השביעי, ורב פסק לי שאסור לי לטבול אתמול. מאז בעלי לא מדבר איתי ולא מתייחס אלי. מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק את המצב המסתכל הזה? נמאס לי כבר מהמריבות האלו...אשמח אם תוכלו לענות לי בהקדם. תודה רבה

התשובה

מכון פוע"ה | ז' אלול תשע"ז 9:16

לשואלת שלום וברכה.

ראשית, מזל טוב ליום הנישואים הארבעים של ההורים. בהחלט אפשר להבין שאירוע כזה עלול להשכיח את חובת הבדיקה.

בכל מקרה, יש בשאלה כאן שני מימדים, אחד הלכתי והשני זוגי.

בצד ההלכתי, אם נעשתה לפחות בדיקה אחת בחמשת הימים שקדמו ליום השביעי, אפשר לבצע בדיקה היום ולטבול. אם לא, צריך לברר פרטים נוספים.

בצד הזוגי, העניין מורכב מידי בכדי לענות תשובה סתמית בכתב, והייתי ממליץ מאוד ליצור בהקדם קשר עם מכון פועה 026515050, ולשוחח עם אחד הרבנים המשיבים לצורך מתן סיוע והכוונה.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פועה