אמא

השאלה: אני בסה"כ שבוע בבית לאחר שנה שהייתי מחוצה לו, ואני לא מפסיקה לקבל הערות מאמי ו"ירידות" (היה בעבר, אבל כעת ההערות החריפו)

היא משפילה אותי ומנסה כל פעם להעיר לי על הדברים הכי קטנים...
ורק לשם הפרופורציה,אין שום בעיה עם אבי והוא לא מעיר לי כמעט אף פעם. כמוהו כל משפחתי וכל חברי.
רק אימי לא מפסיקה להציק לי ודורשת ש"אשנה את ההתנהגות שלי", מציקה ומוצאת להעיר לי מהדברים הקטנים ביותר לגדולים יותר.

וזה ממש קשה. מותר לומר לאמי שמאחר ואני בת 19, שתפסיק להתערב בענייני ושאני אדם בוגר, שאני מעריכה את רצונותיה לעזור אבל ההערות שלה סתם פוגעות ומעליבות ולא באמת מחנכות אותי?

תודה.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 7:50:59 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שהנושא רגיש עדיף שזה יעשה על ידי אדם אחר שאמא שלך מכירה ומעריכה, וכדאי שהיא תעלה את הנושא, כך שלא יווצר אימות בינכן.