בינו לבינה

השאלה: בס"ד
שלום וברכה,
אני ובעלי נשואים כ19 שנים, אנחנו משפחה דתית, כיפה סרוגה, יש לי לאחרונה צורך בהעמקה בדברים הקשורים לדת ואמונה(יתכן בגלל שאנחנו עוברים תקופה קשה והעמקה באמונה מאפשרת לי לשרוד),מנגד בעלי מאוד מרוצה במקום שהוא נמצא מבחינת דתית ומתנגד לחלוטין ללמוד דברים חדשים(ההתמודדות שלו לקשיים היא יותר רציונלאית), דיברתי איתו על העניין שהייתי רוצה שילמד לימודי מוסר או לימודי אמונה אך הוא טוען שהוא עובד קשה מידי ואינו פנוי לדברים הללו, אני מרגישה שאם היה לומד הזוגיות שלנו הייתה משתפרת כי כרגע כל אחד מתמודד לבד עם עצמו ובשיטותיו עם המצב הקשה. יש מחסור לתחושתי בהבנה שלו אלי, לדרישות ולצרכים שלי כאישה!מצד אחד הוא מקפיד בחרוף נפש על מניין של 3 תפילות ביום גם אם עבד כל הלילה ,ישן שעה ויקום למניין ואותו דבר לשאר התפילות ומצד שני האי צורך הזה בלהעשיר את עצמך וללמוד, זה כאילו שהוא מפחד ש"נהייה דוסים..." אבל אני אומרת לו אני לא מבינה אותך זה מה שאנחנו! המינון והרתיעה מלהפוך ל"בניישים" הוא דבר אשר מרתיעה אותו. לפני כחודש היינו במשבר גדול בגלל חוסר תקשורת בינינו ללא מריבות אלה ככה החיים הובילו אותנו, אחרי הידברות העניין הסתדר ואנחנו מנסים שלום בית . הבעיה היא שאני חושבת שללא לימוד מאוד מהר הוא יחזור להרגלים הקודמים שלו של הלבד ושוב הזוגיות ועזרה הדדית העת צרה תשכח!משהו המליץ לי שהוא יקרא ספר של הרב ארוש בשם "הכן" (נדמה לי) הספר כבר 3 חודשים בבית והוא לא פתח, בתירוץ שאין זמן , זה מאוד מעליב אותי שהוא לא מתאמץ להבין אותי ואת צרכי בתור אישתו! אני מאוד עצובה מזה זה כמו להיות בזוגיות אבל לבד! אשמח לעצה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:43:40 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדברים מאד כואבים. נראה לי שהדרך הטובה ביותר היא לפעול בעקיפין, דהיינו דרך אדם שיש לו אמון כלפיו, כגון רב בית כנסת, או דמות רוחנית בעלת רמה, שהיא יכולה לדבר איתו, את צריכה לחפש את אותו האדם שיכול לעשות מהלך חשוב כזה. לאחר מכן אפשר לחפש אולי יועץ נישואין דתי או רב שמבין במהלכי הנפש.
כמו כן לא כדאי שילמד על מנת להשתנות, אלא ילמד על מנת שיגלה האור והשמחה שבתורה, ואח"כ כל אחד ינהג כדכו, אבל לא כדאי לדבר אתו על כך שהוא צריך לעבור שינוי, אלא שהוא יגלה אור חדש.