גיור חוץ לארץ

השאלה: שלום רב. בתי הצעירה התארסה לבחור צעיר ונחמד. אמו היא גרמניה במקור והתגיירה לאחר לידתו. יש אח בוגר יותר ואח צעיר. האב חזר בתשובה והינו דתי כיום. האם יש בעיה עם יהדותו של הבחור. אני מייחס חשיבות רבה לכשרות היהדות שלנו, אני עצמי כהן.. אודה לכם על תשובה מפורטת ובהקדם. בברכה יונתן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ט כסלו תשע"ז 19:25

בס"ד

שלום וברכת ד'

מזל טוב

שאלתך חשובה מאד, אבל מכיוון שהזוג ירשם כעת לנשואין הם ישלחו על ידי הרבנות להביא הוכחת או ברור יהדות. זהו תהליך שצריך לעשות בבית דין אזורי. ורק הם יוכלו לקבוע האם הגיור תקף או שיש לעשות תיקונים וכדו'. בית הדין ידרוש לדעת איזה ב"ד ערך את הגיור, אם זה היה בב"ד אורתודוקסי מקובל, אין לחוש. כמו כן נאמר במכתב שהאבא חזר בתשובה, אבל לא נאמר מה קרה עם האמא והילדים, כמו כן לא נאמר האם שמרו לפחות חלק מהמצוות לאחר הגיור. כל השאלות הללו יבואו לברור בפני בית הדין. על כן עצתי שיפנו במהירות לרישום נשואין.

יש לציין שאם אחד מהאחים כבר התחתן בארץ אפשר להשתמש בבדיקות שעשו בחתונה הקודמת.

חנוכה של אורה