דימום במהלך כל ההריון

השאלה: שלום. אני כרגע בהריון בתחילת חודש חמישי. מתחילת ההריון יש לי דימומים (קלים וקצרים) מצוואר הרחם לאחר כל בדיקה פנימית אצל רופאת נשים ולאחר קיום יחסי אישות. הרופאה אמרה שזה בסדר וההריון תקין, והדימום נובע מרגישות של האיזור בזמן ההריון. מה עלי לעשות? האם אחרי כל פעם של יחסי אישות לעשות הפסק טהרה ולספור 7 נקיים? והאם יחסי אישות מותרים לנו בכלל, בידיעה שזה גורם לדימום, עוד בזמן המעשה עצמו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:54:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הבנתי נכון, הכוונה היא שיש שם איזה בעיה בצוואר הרחם, שהחיכוך הוא גורם להוצאת דם. במקרה כזה שרופא אומר שיש שם בברור פצע המוציא דם, אפשר להסתמך על כך ולהמשיך ביחסי אישות. אולם כל זה אם הבנתי נכונה, ולא צריך לגשת לרב באזור ולדבר ולהסביר את הבעיה.

הריון קל ולידה מוצלחת.