האם הזיווג שלי מוצלח?

השאלה: שלום כבוד הרב רציתי לספר לך שלפני כחודשיים אני ובן זוגי ניפרנו אחרי שהיינו שנה וחצי ביחד עכשיו חזרנו ליהיות בקשר והחלטנו שאנחנו לא יכולים ליחיות אחד בלי השני הוא היה צריך להציע לי נישואים אך בגלל הפרידה זה לא קרה אנחנו רוצים ליפתוח דף חדש ולהקים בית על אדמת ישראל הקדושה אך הדבר היחיד שאנחנו מפחדים ממנו זה מהתגובה של ההורים שלנו כי אנחנו מפחדים שהם יהיו נגד זה שנחזור ליהיות ביחד וגם שהיינו ביחד אמא של בן זוגי תמיד הייתה מתערב לו בכל מה שאנחנו היינו עושים והיא לא רצתה שהבן שלה יצא עם מישהי מהמגזר הרוסי אבל בגלל שעברתי גיור לפני כשנתיים ואני יהודיה לכל דבר זה היה מאוד פוגע בי ועכשיו שהיא תמשע שאנחנו רוצים לחזור היא מאוד תתעצבן לכן רציתי להיתייעץ ולישאול מה אנחנו יכולים לעשות בנושא הזה ואם זה הזיווג הנכון שלנו אנחנו ממש אוהבים אחד את השני ולא רוצים אפילו לחשוב מה יהיה אם יגידו לנו שאנחנו לא יכולים ליהיות ביחד כי אנחנו ממש מוכנים ללכת נגד כל המפריעים לנו כי אנחנו מאמינים שאהבה תמיד נמצחת

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:20:27 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ראיתי את הדברים ואמנם אני מבין ומאמין שאהבה מנצחת, אולם כדי ליישר את ההדורים בינכם נראה לי שאין לכם לגור יחד עד החתונה (זה אסור על פי דין תורה, שאותם התחייבת לקבל ולשמור בזמן הגיור). מאידך הוא יציע לך נישואין, תקבעו תאריך לחתונה בחדשים הקרובים, ואז האמא שלו תראה שאתם רציניים ופותחים דף חדש של קיום מצוות ובית טוב, וממילא ירדו כל החששות, שמא הבחורה איננה מספיק רצינית, שהרי את מובילה מהלך של רצינות וחיזוק למשפחה.

כתיבה וחתימה טובה