הורים בני זוג

השאלה: שלום כבוד הרב,
שמי ענאל בת 23 הכרתי לפני חצי שנה בחור מדהים במסגרת העבודה שלי נודה לי בפגישה הראשונה שלנו שהוא פרוד, עזב את אישתו אחרי 8 חודשים של נישואים לבית הוריו כשהכרתי אותו הוא היה כבר 4 חודשים פרוד.
בהתחלה מאוד נרתעתי מסוג קשר זה העדפתי שנשאר ידידים עד שהוא יתגרש ממנה ואז נראה לאן הקשר יוביל וכך היה נשארנו ידידים מאוד טובים בעבודה בלבד ואחרי 4 חודשים התגרש סופית מאישתו.
הרקע של הגירושין היו מכיוון שלא הסתדר עם אישתו לא קיימה איתו יחסי אישות והרחיקה אותו מהוריו ומשפחתו...הייתה מתעללת בו ומנצלת ומשקרת אותו בזכות טוב ליבו. הוא הסכים להתחתן איתה מכיוון שחשב שהוא יכול לגלות בה את הטוב שלה וחוכמתה מאוד משכה אותו הוא היה יחסית בחור תמים בן 22 שגם הלחץ החברתי מסביבו בישיבה של האווירה שכולם מתחתנים סביבו השפיעה עליו והוא מאוד התלבט לפני החתונה עד שבסוף החליט להתחתן למרות שהוריו לא הסכימו להתחתן איתה, רצה להוכיח שהוא יצליח להוציא ממנה את הטוב אך לצערו לא כך התנהלו הדברים התנהגותה הרעה של גרושתו הגיעה מאופי ביתה שחייתה בעבר בבית שבור לגמרי ללא משענת נפשית.
הוא ואני מגיעים מבית דתי מאוד.
אחרי שהתגרש התחלנו לצאת ולהכיר אחד את השני יותר ,ראינו התאמה מדהימה ביננו , חשבתי שהקטע של הגירושים השפיעו אליו נפשית קצת אבל הוא הפתיע אותי אם האמונה הגדולה שלו בהקב"ה שזה תקופה שהיה צריך לעבור ע"מ להתקרב לה´.
היום אנחנו כבר 3 חודשים יוצאים ביחד מאוד טוב לנו אחד עם השני הבעיה היא ההורים שלי.
ההורים שלי הם עולים מצרפת כבר 15 שנה בעלי מנטליות ארופאית חזקה בכול מה שקשור לשידוכים, ובני זוג אנחנו 5 בנות במשפחה. הם לא רואים כלל בעין יפה את זה שהוא גרוש...לא מבינים וגם לא רוצים להיפתח להבין אותו...הם היו מעדיפים שאני אתחתן עם בחור משכיל נורמלי יפה תואר...אני רואה את הפרצוץ המאוכזב שלהם כול יום וזה כואב לי ומפריע לי מאוד...הם נפגשו איתו ואיתי פעם אחד בבית קפה...הוא ניסה מאוד להרשים את אבא שלי בעבר שלו בתור תלמיד ישיבה הוא לא פירט יותר מידי על הגירושים כי לא רצה לעשות זאת בפגישה ראשונה, בכול מקרה הוא יצא מאוד פגוע מההורים שלי שהפנו אליו הרבה שאלות חודרות ומכשילות...אבא שלי לאחר מכן אמר לי במפורש שאני יכולה למצוא דברים יותר טובים ממנו ולא מגיע לי מישהו גרוש שהולך רק ללמוד תואר בתנ"ך...לעומת זאת אמא שלי מאוד חוששת מהרקע של הגירושים שלו פוחדת שזה עלול להשפיע עליו ביחסו אליי...פירטתי לך את כול הנושא לפרטי פרטים כי היה חשוב לי שתבין טוב את הרקע...אני כרגע במבוי סתום עומדת בינו לבין הורי אני כולכך רוצה שישמחו בשמחתי וירצו להכירו אבל הם אטומים כלפי לא פותחים איתי כלל את הנושא ומסתכלים עלי באכזבה...אני כרגע שואלת אותך כבוד הרב כיצד עלי להתנהג כלפי הורי, כיצד עלי להאיר את פניהם ??שיבינו שמצאתי סוף סוף את הבחור שמתאים לי אחרי כמה קשרים כושלים בעבר...אנחנו רואים את העתיד שלנו ביחד יש לנו את אותם השקפות בחיים הוא הבחור בעל מידות ובעיקר אמיתיות בחייו.
אני מעוניינת לפתור את העניין בדרכי שלום ללא מריבות, אני מבקשת מהקב"ה שיתן לי את הכוחות למצוא את הדרך להשפיע על ליבם..אך בפועל אני לא יודעת איך אוכל לדלג על המנטליות שלהם ועל הדאגה המובנת כמובן שלהם ולהגיע לליבם שיבינו?
אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי בכך כבוד הרב ולהאיר את עייני..
תודה רבה מראש,
ענאל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:58:47 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

קשה לשנות מנטליות ודרכי חשיבה של שנים רבות. על כן נראה לי שכדאי שלא את תעמדי בעניין, אלא אם יש אדם או קרוב להוריך שיכול לדבר עמהם, עדיף שהם ידברו עם ההורים, כדאי גם שאותו אדם יכיר קצת את ידידך. ואי"ה לאחר שהוא ידברו עם הוריך הלחץ ירד, ולאחר מכן הדבר ילך על הצד היותר טוב.