החיים ביהדות

השאלה: אני נשואה ואמא לארבעה ילדים.
את הילד השלישי ילדתי בחודש שישי עקב היפרדות שליה ( ב"ה הילד בסדר -אבל אני והוא היינו ממש בסכנת חיים)בהריון הרביעי הייתי בשמירה כי היה חשש שזה עומד לקרות שוב וילדתי בשעה טובה בזמן בניתוח קיסרי.
בהיותי עם צירים קשים וטרם כניסתי לניתוח , הציע לי הרופא לקשור חצוצורות עקב ההריונות הקשים שהיו לי ועקב גילי (40 ) ותוך המלצה שכדאי להימנע מסיכון שלי בעתיד בהריון נוסף .
העיתוי התאים שכן ממילא נכנסתי להליך ניתוחי וזה נעשה על הדרך. לאחר התייעצות זריזה ומכוון שלא יכולתי להרשות לעצמי עוד הריונות מסוכנים הסכמתי. (לא עלה בדעתי אז לעשות שאלת רב עקב הלחץ מהלידה והצירים) האם ניתן לשאול בדיעבד אם זה בסדר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:05:55 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

החיים ביהדות הם לכתחילה, ועל כן לא נראה לי שכדאי לך להתעסק בשאלת הבדיעבד אחרי שהפעולה כבר נעשתה. ומכיוון שיש שיקולים שונים להיתר או לאיסור לא נראה שכדאי לפרט זאת, אלא להמשיך ולגדל את הילדים ליראת שמים אהבת תורה וארץ ישראל.