הילד הפסיק לגדול

השאלה: כבוד הרב,
בני בן ה-3 + הפסיק לגדול בערך בגיל 6 חודשים, לדברי הרופאה שלו הכל בסדר, אבל אני רואה שהילד אינו גדל. שום דבר לא קטן עליו, הבגדים, זוג הנעליים השני שקנינו לו עדיין לו קטן לו. עכשיו כשנולדו לנו אחיינים (לבעלי ולי) זה בולט עוד יותר, כי בנה בן השנה וחודשיים של גיסתי גבוה יותר מבני ושוקל הרבה יותר ממנו. אתמול קיבלתי על כך הערה מאחי הקטן שבדרך כלל אינו מייחס חשיבות לדברים אלו, הוא תמיד חושב שלכל ילד יש את הקצב שלו, ואכן גם אני מאמינה בכך, אבל המצב עם בני כבר כל כך קיצוני שברור שיש כאן משהו לא בסדר. אני לא רואה לנכון לפנות לרופאים גם בגלל התשובות האדישות שקיבלתי ושלדעתי נובעות בגלל הניסיון לחסוך כסף לקופה, וגם בגלל שאני מאמינה כי התשובה הנכונה והאמיתית תבוא ממך, כבוד הרב, כי הרופא האמיתי היושב במרומים נתן לנו כל הפתרונות בתורתו, וב"ה נתן לנו גם אתכם שקוראים ומבינים בתורתו, ועל כן אני מבקשת את עצתך מה לעשות ? מ ה לעשות כדי שהילד יגדל. מצפה בכיליון עיניים לתשןבתך. ה´ יברך אתכם על עבודתכם הנאמנה.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:38:11 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. יש להוסיף בתפילה (ברפאנו ובשמע קולנו) את הילד ושם האמא.
ב. לפנות מיד לרופא מומחה המתעסק בתחום הגדילה וההתפתחות, אם יש רק רופא של הקופה יש לפנות באופן פרטי לרופא כזה (למרות ההוצאה שיכולה להיות כרוכה בכך).
ג. להודות לקב"ה אחר שהכל יסתדר אי"ה.