הפסק טהרה שבוצע מאוחר

השאלה: כבוד הרב שלום, בעלי ואני מנסים להרות כבר כ-3 שנים, ללא הצלחה. במהלכן גם לצערנו חווינו הפלה. אני כבר בת 34, וגם סובלת מבעיה רפואית בה לא בכל חודש אני יכולה להרות (לא תמיד יש ביוץ) והמחזור החודשי יכול להגיע רק אחת לכמה חודשים, לפעמים גם זה בעזרת כדורים. הפעם המחזור החודשי הגיע באופן טבעי. הפסק הטהרה היה ביום חמישי, והטבילה אמורה להיות ביום חמישי בערב. בגלל שעון החורף ושעת השקיעה המוקדמת, לא הספקתי לבדוק לפני השקיעה ביום חמישי (הייתי בעבודה), בדקתי כרבע שעה לאחר השקיעה. אם לא אטבול בחמישי שלאחר מכן, אני חוששת שאפספס (לא אוכל לטבול בשבת עקב מרחק המקווה מביתי). האם ניתן, לאור כל זאת, להחשיב את יום חמישי כיום הראשון של 7 הנקיים? תודה מראש.

התשובה

מכון פוע"ה | י"ח טבת תשע"ט 12:41

לשואלת שלום וברכה.

עקב העובדה ששאלה זו תלויה בכמה פרטים מעשיים, וגם עקב כל מה שמסביב, הייתי ממליץ להתקשר למכום פוע"ה 02-6515050 ולבקש לשוחח עם אחד הרבנים המשיבים למענה נכון ומותאם.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה