הפסק טהרה שלא בעומק

השאלה: שלום, 1. ניסיתי לעשות ביום שישי הפסק טהרה, הבדיקה לא מצאה חן בעיני (התלבטתי אם נקי או לא) אז חלטתי לבדוק שוב. בבדיקה השניה המקום היה יבש והתקשתי להכניס את העד לעומק, כך שהבדיקה היתה קצת שיטחית. העד יצא נקי. לא שמתי בכלל מוך דחוק. בשבת בבוקר הבדיקה היתה מצויינת. האם אפשר להחשיב את הבדיקה של יום שישי כהפסק טהרה? 2. אני משתמשת בטבעת נוברינג. האם צריך להוציא אותה כל פעם שעושים בדיקה?

התשובה

מכון פוע"ה | כ"ו חשון תשע"ז 15:24

לשואלת שלום.

1. אם הצלחת להכניס לפחות את הפרק הראשון של האצבע, וגם סובבת מעט בפנים, הבדיקה עלתה באופן פשוט. אם נכנס פחות, כדאי להתייעץ בצורה ספציפית יותר עם אחד מרבני מכון פוע"ה בטלפון 02-6515050.

2. לכתחילה יש להוציא את הטבעת בבדיקת הפסק הטהרה ובבדיקה אחת ביום הראשון לנקיים ואחת ביום השביעי לנקיים (וגם לפני הטבילה). אם יש קושי להוציא את הטבעת, אפשר להקל ולהוציא רק לפני ההפסק (והמקווה) ובכלל לא בבדיקות.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב מכון פוע"ה