זוגיות

השאלה: לכבוד הרב שלום רב.
שמי סילויה שלי בת 19 ושם בן זוגי תמיר כהן.
לצערי יש בעיה שאנו מחפשים לה פיתרון ואשמח אם תתנו לי את דעתכם ותייעצו לי מה לעשות בעניין הזה.
משפחתה של אמו של בן זוגי היא מהעדה הטוניסאית והנטייה של עדה זו היא להאמין באמונות טפלות (שנינו מאותה העדה .... גם הוריי וגם הוריו הם טוניסאים... משפחתי ומשפחת אביו לא מאמינה בכך אך משפחת אימו נוטה להאמין יותר).
אחת מהאמונות הללו היא שאסור שיהיו שני בני משפחה בעלי אותו השם - שמי הוא סילויה שלביה על שם סבתא של אמי ושמו של אח של בן זוגי הוא שליו שלביה על שמו סבתא רבא שלו מצד אמו.
אמו ומשפחת אמו טוענים כי בשל כך אסור לי ולבן זוגי להיות יחד משום שלעתיד זה יביא צרות עליי , עליו ועל משפחותינו...
אני נמצאת במצב בו אני לא יודעת מה לעשות, אמו לא מוכנה לשמוע על הקשר הזה ומבחינתה זה לא מוביל לשום דבר ואני לא מקובלת עליה.

העלנו בפניה את האפשרות כי נשאל שאלת רב והיא הסכימה.
מה לעשות ?! , האם שינוי שמי או הוספת שם נוסף תועיל ?! או שאנו אמורים להיפרד ?!

אני חייבת את עצתכם במהרה.
תודה רבה
סילויה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:06:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בספרות ההלכה אין רמז לחשש בשני שמות רחוקים כל כך (אשה וגיס), מופיע על כלה וחמותה, חתן וחמיו, אבל גיס וגיסה לא שמענו שיש בעיה באותו השם. כמו כן השם שלח ושלו הם שונים (שלו, סלביה), כך שאין כל חשש.
אמנם אם חמותך לעתיד עדיין מתנגדת מחוסר ידיעה, והדבר מצער, אפשר להציע שינוי שם (אם הדבר אפשרי מבחינתך, דהיינו להוסיף עוד שם צדדי בשבילך)ואז לא יהיו עוד טענות ומענות, כדאי לפעמים לעשות מהלך כזה ולא להרגיז את ההורים, למרות שהלכתית אין חובה לעשות כן, אבל לחזק את הקשר אפשר לעשות מהלך זה. בכל מקרה אם זה יעשה על ידי רב מוכר על ידי משפחת החבר שלך עדיף, מכיוון שיש להם בו אימון ודבריו נשמעים, והדברים ישמעו כפסיקה הלכתית שאין לערער אחריה.

שיהיה לכם במזל טוב.