חופת נידה

השאלה:

שלום ! אני בעזרת השם מתחתן עוד חודש עם בחירת ליבי ויש לי שאלה. לכלתי היקרה אמור להתחיל ווסת שבועיים לפני החתונה ובגלל שלפעמים מאחר לה אז היא החליטה לקחת גלולות כדי לדחות את הווסת עד אחרי ליל הכלולות. ושאלתי היא, האם אפשר לסמוך על הגלולות באמת שידחו ווסת לשלושה שבועות ? והאם אפשר לסמוך שהיא לא תראה אפילו טיפת דם ? זה מפחיד אותי ברמות מטורפות ואני כל הזמו חושב רק על זה, אני לא רוצה חופת נידה ! ועדיף לי לדחות את החתונה לשנתיים כדי שלא יהיה לי חופת נידה ! עם כל כמה שאני רוצה להתחתן אני ממש נלחץ ומפוחד מעניין זה יותר מכל דב, אז בבקשה הרב תרגיע אותי ותגיד לי שיש פתרון לזה, תודה רבה !!!

התשובה

מכון פוע"ה | י"ז תמוז תש"פ 10:40

שלום וברכה.

ראשית, אני מאחל לך ולכלתך מזל טוב ושתזכו להקים בית נאמן בישראל.

לגבי החששות שלך, נחלק אותם לשניי: הפן המעשי והפן החרדתי ממנו אתה חושש.

לגבי הפן המעשי, בדרך כלל הגלולות אכן עושות את העבודה. אולם מכיוון שקיימים כמה סוגים של גלולות ואופנים לדחיית הווסת, הייתי ממליץ לך מאוד (או לכלתך), להתקשר למכון פוע"ה 02-6515050, ולהתייעץ עם אחד הרבנים היועצים בעניין זה, לראות מה המציאות וכיצד אפשר לסייע. ניתן להיעזר גם במיזם לקראת כלה של מכון פוע"ה, שמעניק ליווי צמוד של רופאת נשים מומחית על מנת שלא יקרו תקלות מעין אלו שאתה חושש, פרטים באתר של מכון פוע"ה (ההשתתפות במיזם כרוכה בתשלום, ייעוץ עם רב במכון פוע"ה אינו כרוך בתשלום).

לגבי החשש לחופת נידה - כאמור לעיל, אין סיבה אמיתית לחשוש אם עושים את הדברים באופן נכון, אולם חשוב בכל זאת לומר משהו על כך:

חופת נידה אינה דבר נעים בכלל. למרות זאת, היא בסופו של דבר אירוע נקודתי שאין לו משמעות אמיתית להמשך חיי הנישואין. הקושי הזמני הוא כזה שמתגברים עליו, ובוודאי שאינו סיבה לדחות מועד של חתונה.

כל טוב

אריה כץ

רב יועת ופוסק במכון פוע"ה