חמה וכלה- שם תואם

השאלה: שלום רב,

לפני כמה שנים אדם סיפר לי שרב אמר לו שלא טוב שאדם ייצא עם מישהי ששמה כמו שם אימו מפני שזה בסופו של דבר גורם למשהו רע שיקרה לאחת משתיהן (חס וחלילה). כרגע נודע לי שאח שלי הולך לפגוש מישהי בשמה של אמא שלי ומעצם הידיעה נכנסתי להיסטריה. אני חייבת לדעת האם האמרה הנ"ל נכונה ובמידה ואכן היא נכונה, מה ניתן לעשות כדי למנוע שמשהו רע יקרה.
אני יודעת שהשאלה קצת נראית אבסורדית אבל אני מאוד פרנואידית בנוגע לכך ואשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה, המשך שבוע טוב ובשורות טובות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:39:06 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

זו לא הלכה אלא מנהג שנהגו בו חלק מעדות ישראל. בכל אופן הרבה הקלו בכך מכיוון שבארץ ישראל לא חוששים לעין הרע ומזיקים, וכמו כן היו שהדרו בכך שהוסיפו שם לאשה או לאם, ובכך יצאו ידי כל החששות.
אם הזווג מתאים זה לא צריך להשפיע.