חמותי...

השאלה: שלום רב,
אני נשואה טריה מזה שנה ומס´ חודשים.
חמותי היא אישה טובה ופשוטה. יחד עם זאת, כל שבועיים אנחנו מתארחים שבת אצלה, ובזמן שהגברים בביה"כ ביום שישי היא מחללת שבת הן ביודעין והן שלא. החילול הוא בעיקר בתחום המטבח, כיוון טמפרטורות של האוכל בתנור, בישול וכולי. גם אני וגם הכלה השנייה הערנו לה, אך היא בשלה. שתינו אמרו לבעלים שלנו על המצב, ושניהם דיברו איתה אך דבר לא השתנה. האם מותר לנו כלל לאכול שם?
חשוב לי לציין שהחילול שבת לא נעשה במתכוון אלא בשל הרצון שלה שלנו יהיה טעים וטוב יותר וכל המאמצים להסביר שאין לעשות כך כשלו. עצם כך שהמעשים נעשים בזמן שכולם בבית הכנסת מקשים עלינו עוד יותר שכן ילדיה (בנים כולם)עצמם לא יכולים להעיר לה ולהסביר לך איך צריך לנהוג.
מה לעשות?????

בתודה,
גלית.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:03:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עצה פשוטה היא שהבעלים יקבלו שבת מוקדמת ויחזרו הביתה ויאכלו לפני צאת הכוכבים וממילא לא תהא בעיה על האמא, למרות שלדעות מסוימות עדיין תהיה בעיה, אבל נראה שזה העדיף בפתרונות.