חתונה

השאלה: שלום כבוד הרב!

שמי אנה אני בת 24 ועומדת להתחתן עם בחיר ליבי. הקשר בינינו מאוד טוב ותכנון החתונה מתחיל. יש לי בעיה עם המשפחה שלי, אני בת יחידה והעבר שלי מאוד לא פשוט, אמי מתגוררת עם בן זוג (שאני אמורה לקרוא לו אבא). אני לא יכולה להשתמש בשם אבא בגלל התעללות רגשית, פיזית ומינית אשר הוא עשה כאשר הייתי ילדה. אינני סולחת ולא שוכחת ובעצם לא מדברת איתו. החתונה קרבה ואינני רוצה אותו בחופה שלי. אמא שלי איימה עליי שאם זה יקרה היא לא תבוא לחתונה וגם המשפחה לא.האם אני צריכה לוותר על עצמי עוד הפעם? אני לא יודעת מה עליי לעשות, מאוד קשה לי עם המצב אם תוכל לעזור לי לקבל החלטה נכונה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:48:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב לנישואיך הקרבים, הרבה שמחה ואור ואי"ה הבית שתבנו ביחד יהיה חזק ואמיתי, מבוסס על אדני התורה והיראה. לאורך ימים.
בדבר שאלתך נראה שהנושא טעון ורגיש מאד, על כן אין כאן שאלה שאפשר לענות עליה באינטרנט לאדם שלא מכיר אותך אלא קרא את מכתבך בלבד, נראה לי ששאלה זו חייבים להתייעץ עם מי שמבין בדבר ובאופן אישי, יש יועצי נישואין ומשפחה שמתעסקים בשאלה זו, מכיוון שיש כאן הרבה צדדים, כגון: כיצד אתה יכולה להתמודד עם עוד קשיים, וכן יחסי בית הורים, וכן יחסי החתן לאיומים אלו, מה הוא יודע על כך? הצגתי כאן מספר שאלות שאותן אפשר לברר רק בשיחה אישית עם איש מקצוע העוסק בשאלות אלו.
על כן עצתי שתפני לייעוץ מקצועי, אם אפשר שיהיה גם תלמיד חכם, אבל בודאי שיכיר אותך אישית וידע אי"ה לתת לך את התשובה המיוחדת לך.

מזל טוב