טבילה בזמן קורונה

השאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב. שאלה בבקשה ,בימים אלו שמצב הקורנה מחמיר,מה עלי לעשות במקרה שאני צריכה לטבול במקווה,יש לציין שמערכת החיסון שלי מאוד חלשה,ואני חוששת מאוד,איך עלי לנהוג?אשמח לתשובה תודה רבה ושב"ה נדע ימים טובים אמן

התשובה

מכון פוע"ה | כ"א אדר תש"פ 14:40

שלום וברכה.

חשוב לדעת שעל פי חוק כל המקוואות במדינת ישראל עם כלור. קורונה אינה עמידה בנוכחות כלור. מעבר לכך, בימים אלו מחליפים את המים במקווה לעתים קרובות יותר.

לכן מצד הדין אין מקום לחשוש מטבילה במקווה.

אם את חוששת עקב הקושי במערכת החיסונית, אפשר לבקש מהבלנית לתאם להיות ראשונה במקווה באותו יום.

בכל מקרה, את ההכנות למקווה מומלץ לעשות בבית.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה