טהרה אחרי לידה

השאלה: שלחתי קודם את השאלה אך איני בטוחה ששלחתי טוב לכן אני שואלת שוב..
אני שבועיים לאחר לידה ראשונה(בן), רגילה וקלה ב"ה.אני מניקה מלא ולא לוקחת גלולות.הדימום פסק אך עדיין ישנם מדי פעם כתמים ורודים חומים או כתומים.נורא קשה לנו שמירת המרחק זה נורא מדכא אותי אני כבר בקושי אוכלת וזה גם משפיע לרעה על ההנקה.כמו"כ אני שותה לימון סחוט מהול במים שמעתי שזה מקצר דימום.האם יש עוד דרכים לקצר? האם בכלל אפשר להקל ולטבול אם זה לכתחילה דם טוהר?רק מהמחשבה שזה יכול לקחת אפילו חודש ללא חיבוק או ליטוף מלחיצה אותי.. מה אפשר לעשות???

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:47:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב להולדת הבן, שתזכו לגדלו לתורה חופה ומעשים טובים.
הנושא רגיש, אולם אי אפשר להקל ולטבול על דם טוהר בימינו, אלא משעה שהדם יפסק לגמרי. צריך לדעת שההפסקה אחרי לידה איננה סדירה, דהיינו זה מתעתע בבני אדם, לפעמים נקי יום יומיים ולאחר מכן דימום נוסף, דבר שגורם לאכזבות שונות. דברים אלו יכולים להמשך אפילו יותר מחודש. כדאי לתת לגוף להוציא את הדמים המיותרים שבו, ורק לאחר מכן לחיות חיים מלאים. (שמעתי שחליטת פטל עלים כתה גורמת לקיצור זמן הדמום וכמותו) כמו כן אפשר לתת חיבוק תומך בדיבור או מתנה וכדו´, אין צורך תמיד למגע הפיסי כדי לקבל את התמיכה.