ילד והורים

השאלה: שלום,
אמי שמה בערב שבת, אחרי הסעודה כשמתפנה מקום על הפלטה, סיר עם ביצים כדי שיתקשו, כך שבמהלך הלילה הן מתקשות. שאלתי רב והוא אמר שצרי לבשלן סמוך לשבת, כך שמה שהיא עושה זה אסור. אני יודעת שצריך לומר לה בעדינות לשנות את זה, אך איך בכל זאת לומר לה שצריך לנהוג אחרת?

תודה רבה ויום טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:09:23 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על ההתעניינות שלך בהלכה, שבת כבוד אב ואם. במקרה שאת מציירת צריך הרבה רגישות וחכמת חיים, אפשר לומר את הדבר תוך כדי שיחה כסיפור מעשה (לא כהוראה לאמא, אם היא תבין הרי שהועלנו). כמו כן אם מגיע ידיד של המשפחה אפשר לבקש ממנו שיאמר לאמך ללא איזכור שמך. אפשר למצוא פתרונות יצרתיים לשאלה מסובכת זו.

בהצלחה