כבוד הורים

השאלה: שלום כבוד הרב

לאבא שלי יש בעיה ברגלים לכן קשה לו ללכת לכן נוצר המצב שהוא מבקש ממני ללכת לקנות לו סיגריות האם מותר לי או שיש בזה משום מסייע לדבר עברה או לפני עיוור לא תתן מכשול?

תודה רבה!!

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:31:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שיש בזה מסייע לדבר עבירה. אולם מכיוון שחובת כבוד אב ואם דאורייתא, וכמו כן ברור שאבא זקן זה רק תוספת קלקול אבל לא עצם ההיזק, על כן במקרה שאי אפשר להתעלם מכך והאב מאד רוצה אפשר לקנות לו. אולם אם הרופא אמר שהעישון מזיק לאבא באופן פרטי אסור לקנות לו.