כיבוד הבעל

השאלה: שלום רב
רציתי לדעת האם האישה מצווה לשמוע לכל מה שבעלה מצווה אותה ?(במסגרת ההגיון הבריא)
מרגע שאישה התחתנה האם בעלה הוא הסמכות שלה היא אמורה להקשיב לו אפילו יותר מאשר להוריה?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:04:48 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

התורה אומרת שכאשר אדם מתחתן הוא עוזב את בית הוריו ומקים בית חדש, ולכן אמנם אישה רשות אחרים עליה והעיקר הוא שלום הבית החדש ולא רק בית ההורים, על כן כאשר חלילה מגיעים לידי סתירה בין שני הבתים הללו, הבית הנוכחי הוא שגובר. אבל חכמת החיים היא לדעת להכיל את שני הבתים, ליצור הרמוניה שלמה ביניהם, מכיוון שמציאותית אשה לא יכולה לעזוב את הוריה מגדליה, ויש בכך גם מדת גמילות חסד למי שגמל אתך טוב, ועל כן גם הבעל צריך שיהיה חכם וידע שאי אפשר לעצור את האשה מבוא בית הוריה. במקרה של סתירה צריך לגשת לייעוץ והדרכה כיצד משלבים בין הצרכים הללו לטובת בית ההורים ובית בעלה.