כיבוד הורים (5)

השאלה: שלום,

יש לי הרגשה שאחי הקטן, הוא בן 18, משקר להורי כאשר הוא רוצה לצאת לבלות עם חברים.

אני חוזרת בתשובה וכל מישפחתי חילונית.

לדעתי הוא משקר להם בכך שהוא אומרת להם שיש לו חברה (בת זוג) ושהוא רוצה ללכת אליה. הם מאפשרים לו. וכאשר הוא מבקש לצאת עם חברים הם לא מסכימים לו, ניראה לי שהוא יודע שהם לא יתנו לו לצאת אז הוא אומר שקר. כי כשהוא עם החברים הם עושים דברים לא טובים , כמו אלכוהול סיגריות ומשחקי פוקר.

האם למען כיבוד הורים אני צריכה לספר להם על תחושותי? או למען שלום בית אני צריכה לשכוח מזה?

תודה מראש על שהקדשת לי מזמנך

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:10:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא למען כבוד הורים את צריכה לדבר אתם, אלא על מנת לעזור לאחיך, והעזרה היא שהוא יתנהג כראוי ושההורים ישתדלו להנהיגו בדרך ישרה, ועל כן לטובתו (אפילו שאיננו רוצה בכך) את צריכה לדבר עם מי שיכול לעזור לו להפסיק את ההתנהגות הזאת. זה כמו רופא שמרפא אדם אפילו שהחולה לא מבין את מצבו הירוד, כן גם את צריכה לנסות לרפא את החולה (אחיך) ולשפר את מצבו, אולם אם הערכה שההורים לא יצליחו בכך אז צריך לחפש אדם אחר שיכול להשפיע על אחיך, ושהוא יעזור לאחיך.

בהצלחה