כיבוד הורים

השאלה: שלום רב ושנה טובה!!
אני גרה עם אמי בבית, אבי אינו בחיים כבר 8 שנים ולאמי אין בן זוג.
יש לנו אוטו בבית, האוטו בבעלותה של אמי- גם אני נוהגת בו. הבעיה היחידה שלי היא שכאשר אמי כועסת עליי- היא מטילה עליי סנקציות ולא נותנת לי את האוטו כשאני מבקשת. אחת הבעיות המרכזיות שלי היא שיש בחור בחיי שאני מאד מחבבת ואמי לא- היא לא נותנת לי את האוטו כדי לנסוע אליו וזה מתסכל אותי כל כך.
אני מאד רוצה לקנות אוטו, חשבתי על ההוצאות הכלכליות ואני מוכנה לעמוד בהן. אמא שלי מאד מתנגדת לכך שיהיה לי אוטו משלי, אומנם שמאד בכסף שלי בלבד.
אני יודעת שהדבר עלול לצער אותה, אומנם שאני חשה שהיא אינה הוגנת כלפיי כי אני תמיד מסיעה את אחיי לכל מקום שהיא מבקשת ומבצעת עבורה את כל הסידורים שהיא צריכה עם האוטו, והעובדה שהיא "כובלת" אותי כאשר אני מתנהגת שלא לרוחה פוגעת בי.

אני מאד לא רוצה לפגוע באמי, במיוחד לא כשהיא חשה צער פעמים רבות ... האם תוכלו לייעץ לי בבקשה מה לעשות?

גמר חתימה טובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:59:30 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

העצה שלי אליך היא לדבר עם אמך בצורה גלויה ולהעלות על השלחן את כל הנושאים שכתבת במכתב, לא בדיון רעשני ולא בצורת ויכוח, אלא שיחה נינוחה שאתם מנהלים ביחד, ואז יתכן שהדברים יתלבנו. ואם לא תגיעו לידי הבנה תצטרכו לשתף דמות מקובלת עליכן כדי להגיע להבנות.