להעיר הורים משינה

השאלה: אמי הלכה לנוח בשבת לפני שאבי חזר מבית הכנסת בערב. כשהוא חזר הביתה לעשות לנו הבדלה הוא ביקש ממני להעיר אותה. הערתי אותה.
אחרי כמה זמן נזכרתי בסיפור שלא מעירים את ההורים גם אם יש הפסד. האם גם במקרה כמו זה? האם נהגתי נכון?
ובכלל כיצד יש לנהוג כאשר אחד ההורים מבקש ממני להעיר את ההורה השני?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:52:49 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הישן ישמח בכך שיעירו אותו אין כאן חשש, ולכן אם האמא רוצה ג"כ להיות בהבדלה, א"כ מסתמא היא שמחה בכך שיעירו אותה, ועל כן אין כאן איסור כבוד או"א. אבל אם הישן מקפיד שלא יעירו אותו אין להעיר את הישן למרות שהאב או האם מבקשים להעיר את הישן.