מנהגי אבלות

השאלה: סבתי ז"ל נפתרה ב כ"ז באדר ב´ התשא"ע ונקברה ב כ"ח באדר ב´
תאריך השנה חל ב כ"ח באדר
יש לי שני שאלות הראשונה
לבת דודתי מתחתנת הבת ב כ´ אדר האם אימי יכולה להיות
החתונה אציין כאן כי כל השנה אימי לא הלכה לחתונות וארועים שמחים ולא קנתה דברים חדשים וכו
גם לא שמענו מוזיקה אצלה בבית ובסביבתה

שאלה שניה האח של אימי הוא כהן האם צריך לערוך אזכרה כרגיל
או בגלל שהוא כהן לא חייב לעשות אזכרה

תודה
צביה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 7:34:24 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מתוך המכתב ניכר הצער שאמך נמצאת על פטירת אמה.
כ´ אדר זה לפני תום ימי השנה (בחודש השנים עשר) ואין להקל בו יותר ממהלך השנה. אמנם אפשר ללכת לחופה (אם אין בה תזמורת) כמו כן יכולה לאכול בשולחן נפרד (לא עם כל המוזמנים) ותשמש בחתנוה כמלצרית, צלמת, מסדרת וכו´.
מכיוון שהוא כהן איננו עולה לקבר עצמו אלא ממקום שרק רואים אותו מרחוק.