מניעה אחרי לידה

השאלה: הרב אהוד שלום. אשתי לאחר לידה ברוך השם, הייתה לה תקופה קשה מאוד להיכנס להריון פעמיים זה נפל אחרי החודש הראשון. בכל אופן כיום היא לא יכולה רפואית שום אמצעי מניעה, לא גלולות וכו', הסברתי לה שקונדום זה אמצעי פסול מבחינת ההלכה, ואנחנונמצאים בבעיה ואין יחסי אישות. מה עלי לעשות, במצב כזה? בברכה. חן.

התשובה

מכון פוע"ה | ה' חשון תש"פ 11:55

לשואל שלום וברכה.

ראשית, מזל טוב ללידה.

בעניין שאלתך, התאמת אמצעי מניעה שיהיה יעיל, נכון רפואית וטוב הלכתית, דורשת בירור מעמיק.

לכן הייתי ממליץ מאוד לפנות למכון פוע"ה 02-6515050, ולשוחח עם אחד הרבנים המשיבים על מנת למצוא את האמצעי המתאים והנכון.

בכל אופן, הימנעות מחיי אישות אינה פיתרון, לא מבחינה הלכתית ולא מבחינה זוגית.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה