מערכת יחסים שבין הורים לילדים

השאלה:

מוצש"ק ו´ באדר ב´
לכבוד-:
כבוד הרב,
שלום וברכה,
ברצוני לשאול את כבוד הרב שאלה שנוגעת למערכת יחסים שבין הורים לילדים.
אני בת 34 גרושה פלוס אחד, בחורה דתיה בעלת תשובה, מתגוררת כרגע ביחידת דיור נפרדת שמתחת לבית הוריי.
העניין נוגע במיוחד להתנהגותו של האב במשפחה, אשר יצויין כי הוא אדם עצבני,כעסן, ורגזן מאוד. בכל פעם שיש ביני לבינו קירבה כלשהי, כגון הימצאות אחד ליד השני, דיבורים, ותקשורת מילולית, הוא ישר תוקף, צועק, בזעם באימה, באחד הפעמים הוא אף דפק לי בדלת, הכריח אותי לפתוח לו, וצעק עליי בצעקות של אימה ופחד, הזדעזעתי מאוד מהצורה שבה הוא פנה אליי וזה גרם לי לחרדה, ולעוגמת נפש מרובה. היחס שלו אליי כך נמשך כבר שנים, אפילו מאז שהייתי ילדה קטנה, אני זוכרת שהוא היה מתנהג בצורה דומה, של צעקות, ואלימות מילולית כפי שמתואר להלן. דפוס התנהגות זה החל במינון מסויים בראשית התהוותה של המשפחה, אך הלך והחמיר אצלו עם השנים. יש לציין שכיום ההורים שלי הם כבר אנשים מבוגרים כלומר הוא [האבא] בן 68 והאמא בת 66 לערך. כמו כן יש גם לציין שהוא [האב] כידוע לי יש לו בעיית סוכרת, וגם עפ"י מה שידוע לי נושא הזוגיות והעניינים האינטימיים בינו לבין אמא שלי עפי מיטב ידיעתי לוקים בחסר.כמובן שאין בדעתי להמשיך ולהתגורר אצלם, אולם- השאלה שלי היא מה עושים עם אדם כזה שכל הזמן עצבני, ומטיל את עצבנותו עליי?
אשמח מאוד לקבל את דעתו ותשובתו של כבוד הרב.
תוברכו ותזכו למצוות, תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:40:00 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני מכיר את הספור אלא מתוך דברייך. ונראה שבמקרה כזה העצה הטובה ביותר אם אפשר יהיה להביא אותו לאיזה טיפול על ידי מי שמכיר ומוכן לטפל בכך, כגון: רב מוסמך, או יועץ נשואין וכדו´, אמנם זו אופציה לא מצויה תמיד אבל אם אפשר לעשותה היא הטובה ביותר.
אם אי אפשר לטפל בצורה זאת, נראה שכיוון שיש כאן מצד אחד בעיה ומצד שני יש עלינו חובת כיבוד הורים על כן הדרך הטובה ביותר היא להקדים ולעזוב את המקום, כדי שהמתחים הללו לא יופיעו ולא יתגלו, וכמו כן כאשר תבואי לבקר מדי פעם היחס אליך יהיה חם ואוהד. על כן זאת בפנייך שתי עצות כיצד לפעול בנושא.

בהצלחה