מקוה מרוחק בערב שבת

השאלה: שלום רב וחג שמח. אישתי עתידה ב"ה לטבול במקווה טהרה ביום שישי בערב. המקווה הכי קרוב לביתנו לא במרחק אשר מאפשר הליכה רגלית סבירה. האם עליה לחכות לצאת השבת ולנסוע? תודה רבה.

התשובה

מכון פוע"ה | כ"א תשרי תשע"ז 11:32

שלום לשואל

למיטב ידיעתי, כמעט בכל ערי ישראל יש מקוואות בטווחים של עד חצי שעה הליכה או מעט יותר. אפשר להדליק נרות ולהתנות שלא מקבלים שבת בהדלקה ולנסוע עם הרכב וכך רק החזרה תהיה ברגל. כמו כן אם יש צורך, הבעל יכול ללוות את אשתו רגלית בחזור (גם אם המשמעות היא לוותר על תפילת ליל שבת במניין).

אם אין שום ברירה, אפשר בלית ברירה לדחות את הטבילה למוצאי שבת, אבל כדאי לעשות מאמץ על מנת למצוא פתרון.

לבדיקת אפשרויות לפיתרון, ניתן להתקשר למכון פועה 02-6515050 ולדבר עם אחד הרבנים המשיבים.

כל טוב וחג שמח

אריה כץ

רב משיב במכון פועה