נידה כרת?

השאלה: אני נשואה זה קרוב ל 7 שנים ב"ה מקימת הלכות נידה ושמירה אבל פה ושם קרה שבמהלך נידתייצא לנו ליגוע חיבוק נישוק העם עברנו על כרת?! יהרג ועל יעבור? האם יש דרך לכפר? ומה היא?
(אין לנו עדין ילדים ואנחנו מנסים טיפולים שונים המקרה קורה כשמגיע חדשות לא טובות ואז אני צריכה אותו לידי קשה לו להביע במילים...)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:14:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין איסור כרת אלא בחיי אישות עם נדה, חבוק ונישוק בפני עצמו הוא מחלוקת ראשונים, וכמו כן זה צריך להיות במזיד ולא בשוגג, ונראה לי שלפי התאור שלך מדובר רק על שגגות שאין בהם כריתות.
גם חטאת צריכה כפרה ויסודה הוא תוספת קדושה, להרבות בלימוד הלכות נדה וצניעות וכן אם אפשר לארגן שיעורים בנושא, ללמד נשים אחרות, בכך דרך התשובה הטובה ביותר לדברים הללו.כמו כן ראוי לתת כסף לצדקה.

יהי רצון שהקב"ה יחוננכם כברכתו הטובה, ותזכו לראות בנים ובני בנים עוסקים בתורה ובמצווה.