עבודה זרה

השאלה: שמעתי שיש רבנים שטוענים ממש שיש בעיה עם הטלויזיה היא נחשבת בגדר עבודה זרה, האם זה נכון? וכן רציתי לשאול לגבי מיקרוגל- האם מותר להשתמש בו גם לבשר וגם לחלב אם הכלים מכוסים או שחייב להשתמש רק לבשר או רק לחלב? תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:25:02 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. טלביזיה היא מקור לגלוי עריות, ואינני יודע על עבודה זרה. אולם חומרת שניהם היא גדולה. ואשרי מי שאין ברשותו מכשיר זה.
ב. אם הכלים סגורים ממש, אפשר להשתמש בבשרי ולאחר מכן חלבי. עדיף אם אפשר לחכות 24 שעות או להניח בפנים קודם השימוש הבא מים על מנת ולהרתיחם.