צריכה ללדת

השאלה:

יש לי בעיה,בעזרת ה´ עוד מעט אני צריכה ללדת ויש לי בת,עכשיו לחמותי ואחותי יש אותו שם האם אפשר לקרוא על שם חמותי אפילו שלאחותי יש את אותו שם,ואני לא מעוננינת בכלל לקרוא לה שם ראשון את השם הזה אלא שם שני ובעלי רוצה מאוד שם ראשון מה עושים?תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:02:58 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שהלידה תעבור בשמחה ובבריאות.

א. יש להגיע להחלטה עם אישך, לגבי השם, יתכן שאפשר להציע שהבת הבאה אי"ה יקראו לה בשם המדובר כשם ראשון, וכעת יתנו רק שם אחר.
ב. אם לא מצליחים להגיע לידי הבנה. נראה שעדיף שלום בית. כמו כן נראה שהשם שישאר לילדה הוא השם שאת תקראי לילדה וממילא גם החברות, וזה ישאר לבסוף השם של הילדה (בבת מצוה, ובחתונה יזכירו גם שם ראשון). על כן לא כדאי להתווכח על דבר שממילא מה שהאשה מחליטה הוא המתבצע.