קונפליקט בין בת, בעלה והוריה

השאלה: שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול אותך שאלה בנושא הזוגיות של אחותי.
יכול להיות שזה לא נראה כמו בעיה ששיכת לי אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתך ועצתך בנושא.
אחותי מחותנת כבר למעלה מ-5 שנים עם שני ילדים ועוד אחד שנמצא בדרך (היא בהריון). בתחילת דרכה היו הרבה בעיות ומריבות עם בעלה ורוב המריבות נוצרו בעקבות קונפילקט בין ההורים שלי לבין בעלה של אחותי. מידי פעם הוא מתייחס לאחותי בצורה לא ממש ראויה ואמא שלי בד"כ מאוד מתעצבנת על זה שמזלזלים בבת שלה כך ולכן היא זורקת הערות לכיוון בעלה שיפסיק אך בצורה עדינה (כדי לא לגרום למריבה) אך בכל זאת בעלה של אחותי בדעה שלהורים אסור להתערב בחיי המשפחה שלו. לאחר מכן תמיד נוצר וויכוח בין אחותי לבעלה על הדבר שקרה ובעלה של אחותי מצביע על ההורים שלי כאשמים שגורמים לפירוק המשפחה שלו. מכאן, נוצר וויכוח שקט עם הערות עוקצניות בין הורי לבעל. השבת, קרה את אותו הדבר בדיוק לאחר יותר משנה שהם השלימו ההורים שלי עם בעלה של אחותי הכל התפוצץ שוב. אחותי כבר התייאשה והחליטה שאין מצב שהם ישלימו שוב והיא החליטה להקשיב לעצת בעלה ולא מדברת עם הורי. ההורים שלי לא מחפשים את הוויכוחים האלה רק על-מנת להגן על אחותי ועושים זאת בעדינות שלא לגרום בעיות אך כעת שהם כבר נמאס להם "להבליג" להתנהגות שלו הם החליטו לא לוותר. במוצ"ש, לאחר שאחותי ובעלה עזבו הם התחרטו על-זה ואמא שלי הייתה ממש עצובה כי בסך הכל היא פגעה יותר בביתה ללא כוונת תחילה אך מצד שני היא לא יכולה לראות את ביתה סובלת עוד פעם ככה כמו בימים שהיה לפני "ההשלמה" (לפני כשנה). אני צריך שתעזור למצוא פיתרון למצב אע"פ שאין פה צודק או טועה. תודה על האוזן הקשבת והזמן הפנוי שהקדשת לקרוא את שאלתי אליך.
אריאל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:50:59 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אקצר בגלל המועד.
נראה שעליך להשתדל לדבר עם ההורים שלא יקפידו בעניין, זה דבר פנימי כעת בין האשה ובעלה, וההורים לא יכולים להתערב בעניין, למרות כאב הלב שלהם, והם עושים זאת באמת, אבל דרכו של עולם שאדם עוזב את הבית והולך לבית חדש ובונה את דרכו. על כן התערבות איננה בריאה. אלא א"כ יש חשש של פגיעה בבת ואז יש מקום להתערבות כדי להציל, אבל כשלא זה המצב לא כדאי להתערב.

מועדים לשמחה