שאלה חשובה!

השאלה: שלום לך כבוד הרב.
אני ואישתי גרים בחו"ל ומעוניינים להתחיל תהליך של אם פונדקאית, מאחר ודי בעייתי למצוא בחורה יהודייה שתשמש לנו ככזו
אנו שוקלים לחפש אישה לא יהודייה, מהן ההלכות לגבי אם לא יהודייה? ברצוני לציין שמדובר בעוברים שהם הפרייה שלי ושל אישתי,
משמע הם 100 אחוז שלנו, גנטית!
האם צריך לגייר אותם במידה וכן, או שזה תהליך שונה לגביהם? למרות שהם נבראו מ"בשרנו" ו"דמנו"?
ברצוני לציין שעל תעודת הלידה יופיעו אך ורק שמותינו, שלי ושל אישתי ועקרונית אין אפשרות במיוחד אם אנו נרשום אותם בארץ
כילדנו ונציג את תעודת הלידה אשר שמותינו מופיעים עליה לדעת שהם נולדו מאם פונדקאית.
בגדול הייתי רוצה לקבל את הרקע וההתייחסות של הדת לגבי הנושא, מאוד חשוב לנו שלילדנו לא יהיו בעיות בעתיד לגבי
שאלת יהדותם.

בברכה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:55:39 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הנושא סבוך מכדי שאפשר יהיה לענות עליו במסגרת של דואר אלקטרוני. יש מספר שיטות האם מחשיבים את האם הביולוגית כאם הממשית שהרי היא נתנה את הביצית, ויש אומרים שהאם היולדת היא האם, מכיוון שזה דומה לזרע הגדל באדמה ואנו קובעים את מעמד העץ על פי האדמה שגדל בה. והאדם הוא עץ השדה.
השאלה לפי השיטה שהאם היולדת היא הקובעת א"כ הנולד מאם פונדקאית גויה יצטרך גיור, לפחות לחומרא, ולדעה שהאם הביולוגית היא הקובעת הרי שלא יצטרך. על כן נראה שבנידון שלכם אם יצטרכו לעשות את שני הצדדים הן ברית (אם בן) והן גיור, אצל בנים אפשר לעשות יחד, אצל בנות קצת שונה. הדברים נתנים לפתרון.
אני מצרף לך שתי כתובות באינטרנט שדנו בנושא שלכם:
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/assia/haem-2.htm
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/assia/goldberg.htm
יש עוד הרבה על הנושא הנידון.

בהצלחה בכל מעשיכם, בכל אופן כדאי להתייעץ עם תלמידי חכמים גדולים, על מנת לדעת את הדרך הטובה ביותר בשבילכם ובשביל הנולדים.