שאלות בענין לידה וקריאת שם

השאלה:

שלום כבוד הרב!
א.האם מברכים מיד אחרי לידה של בן? איזו ברכה ומי המברך?
ב. האם צריך ליטול ידיים אחרי לידה?
ג. אני רוצה לקרוא שם ע"ש סבא שלי שנפטר בשנה זו אך קשה לי עם השם שלו. האם עדיף להוסיף שם ולקרוא בשם שני ע"ש סבא?
ד. האם יש מניע לקרוא בשם מקורי כגון טוב רואי? בחברה בה אנו חיים מקובלים שמות מקוריים, האם זה משנה?
תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. מברך האב הטוב והמטיב.
ב. מן הראוי אם האם יכולה.
ג. מותר להוסיפו כשם שני. אך אם לא ישתמשו בו ראוי לחשוב פעמיים אם לתת אותו
ד. אין מניעה מלקרוא שמות ככל העולה על רוחכם, אבל תרחמו על הילדים תחשבו אם גם אתם הייתם מוכנים לשאת את השם שאתם מעניקים לילדכם, וכך תבררו לעצמכם האם אינכם מעמיסים עליו משא בלתי נסבל.