שז''ל (2)

השאלה: לכבוד הרב שלום,
אני בת 37 ונשואה מזה 15 שנים. יש לי 3 ילדים ואינני מעוניינת בעוד וכך גם בעלי.
עד עכשיו קיימנו יחסי אישות תוך שפיכת זרע לבטלה על מנת שלא אכנס להריון.
שנינו לא מעוניינים בילדים נוספים. העניין קשה במיוחד עבורי כי כל תהליך ההריון מלווה אצלי בחרדות רבות מאד שמציקות לי מאד וכך גם הלידה.
מצד שני אנו לא רוצים להוסיף ולחטוא בחטא שז"ל.
ברצוני לשאול את השאלות הבאות:
1. מה ניתן לעשות בעניין זה?
2. כיצד עלינו לעשות תיקון וחזרה בתשובה לגבי חטא שז"ל? האם שנינו צריכים לעשות זאת או רק בעלי?

בתודה מראש,
מירב.

אודה על תשובה מהירה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 7:25:06 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש היום אמצעיים אחרים שאין בהם בעיה הלכתית. יש לגשת לרב שיפסוק לכם שאתם יכולים להמנע, ואם הוא מורה כן לבקש ממנו שיאמר אילו אמצעיים הוא ממליץ הלכתית. לאחר מכן לגשת לרופא נשים ולבקש ממנו את סוג האמצעים שהם טובים לך.
שאלה על כפרה היא קשה מאד בלא להכיר אותך ואת אישך, על כן אם אתם פונים אל רב בעניין כדאי לשאול אותו גם על התשובה, מכיוון שלכל אדם יש דרך תשובה שלו.

צום החמישי לששון ולשמחה