שם לבת שנולדה

השאלה: שלום רב, אבקש את עזרתך בבחירת שם לבתי שנולדה בשעה טובה ב"ה בתאריך ב´ בכסלו השנה, כלומר לפני יומיים, אשתי ואני מתלבטים בין השמות רוני,שי-לי (שמי אבישי ואולי יש בעייתיות בכך איני יודע) או חני על שם סבתא של אשתי חנה עליה השלום, שלדבריי אשתי עלתה לה בחלום וביקשה שיקראו בשמה אותו סיפור היה לאחיותיה שלא נענו לכך ונולדו להן בנות ויש לציין שאמונתה של אשתי ומשפחתה אומרת שרק ע"י כך יוולדו בנים בעתיד . אבקש את דעתך , תודה מראש, אבישי ( אבי ) רופא.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:47:19 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב שתזכו לגדלה לתורה לחופה ומעשים טובים.

קריאת שם יש בכך כבוד לסבתא שקוראים על שמה, אמנם אין חובה לעשות זאת אבל זה מכבד את המשפחה, ואם תחזקו מסורת זו היא תמשך אי"ה במשפחתכם, וזה יחזק מאד את המשפחה כמאוחדת ובעלת מסורת.