שם לילד ע´´ש סב

השאלה: שלום רב.
אנו מצפים בקרות להולדת בננו בכורנו בשעה טובה. ברצוני לקרוא לילד בשם שני ע"ש סבי המנוח, אך הבעיה היא שמדובר בשם גלותי - פישל, אשר קשה מאוד לקרוא לילד כך בזמננו. איך ניתן ל"עברת" שם זה?
כמו כן, האם יש משמעות מאיזה צד יהיה הסנדק של הילד בברית המילה? כלומר אבי האם או אבי האב? האם יש בכך מנהגים שונים?
אודה על תשובה מהירה ככל האפשר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:00:25 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עוד מעט מזל טוב.

השם "פישעל" הוא בעצם שם שני "אפרים פישעל", כאשר המשמעות היא שאפרים הוא דג, ופישעל הוא דג קטן, שהרי בבני יוסף לא שלטה עין הרע כדגים. על כן כעת תוכל לחפש שם דומה ומסמל, אינך חייב לקרוא פישל אם שם זה לא מצוי בימינו, אבל אתה יכול לחפש משהו באזור.
אין לסנדקאות מעמד, כדאי לתת לפי הגיל.

בברכת כתיבה וחתימה טובה