שם לתינוק

השאלה: שלום לכבודכם,
אשתי ילדה בשעה טובה ובזכות הבורא.
ברצוני לדעת האם השם עילי הוא שם טוב ובריא לילדץ אני מבין שעילי היה מגיבורי דויד והוא אחוחי. האם זהו שם יהודי? האם אחוחי משמעותו יהודי? השם מופיע ב דה"א יא 29: סבכי החשתי עילי האחוחי.
אודה לתשובה מהירה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:02:04 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב להולדת הבן, תזכו לגדלו לתורה לחופה ומעשים טובים.

האחוחי הוא שם מקום בבינימין, ואיננו שם אדם. עילי הוא נקרא בשמואל ב, כג,כח בשם "צלמון". צלמון הוא הר באזור שכם, ויש אומרים שעילי הוא על שם ההר צלמון, ברור שאין הכוונה לעילאי (עליון) וכדומה. אלא זהו כנראה שם מקום ג"כ, ויתכן שהיה הרי גבורים.

שבת שלום