תלונה במשטרה נגד אח שלי

השאלה: שלום,

אני בן 25 ואני רוצה להגיד תלונה נגד אח שלי על תקיפה ואיומים.
אח שלי בן 24
במשך שנים מאז אנחנו בתיכון אח שלי היה מתפרץ עליי כי הוא היה מתבייש בי שאני לא פופלרי חברתית.
לפני 3 שנים היה לי ויכוח קולני עם אחותי ואח שלי טען שזה מפריע לו הצעקות, אח שלי התפרץ לחדר שלי ,השפיל את כבודי ליד אחותי נגח לי לי בראש מספר פעמים אמר לי שהוא ישלח אותי לקבר וישבור לי את העצמות.
ההורים שלי לא עשו שום דבר בנידון, אני רציתי להגיש תלונה במשטרה נגד אח שלי על תקיפה ואיומים אך אבא ואמא שלי אמרו לי שאם אני יעשה את זה הוא יזרוק אותי מהבית.
לכן לא הגשתי תלונה ומאז סירבתי לדבר עם אח שלי, לפני חצי שנה הסכמתי לדבר איתו ולסלוח לו, אך מסתבר שזה היה טעות.
לפני 3 חודשים היה ניהלנו שיחה נורמלית,אח שלי לא הסכים איתי ומשום מה התעצבן, במהלכה הוא זרק את הקיסם שהיה לו בפה לפרצוף שלי בצורה משפילה למרות שלא עשיתי לו כלום.
נוסף על כך שהוא מטיח בי ומתערב בדברים שאין לו שום עניין ושום זכות להתערב.
וגם פה ההורים מקלים ראש ולא מתייחסים.
אני מרגיש מושפל על ידי אחי הקטן, אח שלי רמס את כבודי ליד משפחתי.
אני דחוי מחוץ לבית וגם בבית.
אני בקרוב יעזוב את הבית, ולאחר שאני יעשה זאת, אני נחוש בדעתי להגיש נגדו תלונה במשטרה על תקיפה ואיומים כפי שהיה לפני 3 שנים(יש לי את התאריך).

אני לא רואה שום סיבה להבליג על זה,נתתי לו הזדמנות וסלחתי, ואני לא רואה סיבה לעשות זאת שום, אין לי עוד לחי להפנות לו.

כמובן שזה יכול לגרום קרע במשפחה ויכול להיות שזה יפגע בעתידו של אח שלי, אך אני מוכן לקבל את זה כגורל.
אני מעוניין לדעת אם יש הלכה נגד זה ואם זה סותר את המצוות כיבוד אב ואם שמן הסתם מתנגדים לזה.

אני רואה לנכון לציין שאני שומר חלק מהמצוות ולומד תודה מידי פעם(רק אני במשפחה).
אני פשוט לו מכון להבליג בשום פנים ואופן על ההשפלה שספגתי מאח שלי אני נחוש בדעתי שישלם על כך.
וזה לא כנקמה, הוא חלק מהחיים שלי ואני מוכן לקבל את הדברים כמו שהם,הוא צריך לשלם על זה מחיר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 7:18:39 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

על פי דין תורה אדם שבייש את חברו חייב לשלם, אמנם בימינו אין דנים דיני בושת ועל כן מבחינה הלכתית אין עניין להגיש תביעה על בושת.
מה שיש לדון במקרה שלך אם יש חשש שהדבר יחזור גם אחר שתעזוב את הבית, א"כ יש בכך מניעת נזק, וזה מותר, אבל אם מבחינה אמיתית נראה לך שלאחר שתעזוב את הבית לא יהיו עוד תקלות בינכם, אין עניין לפנות בתלונות על העבר.