אחריות ציבורית

השאלה: שלום רב,
אני גר הישוב דתי של הפועל המזרחי. בשנים האחרונות הצטרפו לישוב מס משפחות שהם "בעלי תשובה" וגרים איתנו. ככל שחולפות השנים הם מקצינים ומתבדלים מאיתנו.
אנחנו מרגישים שהם מזיקים לנו בכל תחום ונוכחותם פוגעת בנו באופן ישיר.
על שום מה? אין הם לוקחים שום חלק בציבוריות.
לא בשיעורי תורה, לא בתנועת הנוער, לא בחברותא וכו וכו
אנחנו מתייחסים כאילו הם "תופסים" את מקומן של משפחות סרוגות שייכלו לתרום לנו מבחינה חינוכית וחברתית.
כעת (אחרי עשר שנים שהיו איתנו בגנים) הוציאו את ילדיהם לגנים חרדיים בישובים סמוכים ויש סכנה ממשית שסוגרים ביישוב את גן הילדים בשל כך (סוגרים גן אחד, היו שניים. וכך ילמדו הרבה ילדים ברמות שונות 3-6 יחד ובצפיפות וזאת ירידה משמעותית מאוד עבורינו)
האם יש איזה שהוא עניין שההלכה מתייחסת לאחריות ציבורית שלהם כלפי הישוב?
האם יש עניין שאפשר לפנות אליהם באופן שידבר אליהם מהצד הדתי?

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 8:59:58 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אחד הדברים שהתורה נקנית בהם היא "הנושא בעול עם חברו" (פרקי אבות), ועל כן בודאי שנשיאה בעול היא מידה בסיסית בתלמוד תורה.
על מנת לתקשר איתם יש למצוא איזה דמות רוחנית (רב, ראש ישיבה) שמקובלת עליהם והוא ידבר אתם.