הדרכה מעורבת

השאלה: שלום הרב, אני מדריך בסניף בני עקיבא מעורב, ומידי פעם עושים בילוי צוות (בילו״ץ) של צוות ההדרכה בנים ובנות יחד (הולכים לבית של מישהו/מישהי ומדברים או משחקים משהו). הבילוי אינו קשור בהכרח לנושא ההדרכה כך שלא בטוח שהדיבור ענייני, מטרת הבילוי הוא גיבוש של הצוות ואני לא רוצה לפספס ולהיות רחוק מכולם. האם מותר ללכת לבילוי צוות?

התשובה

הרב דוד אייגנר | ב' אדר תשפ"ג 13:10

ב"ה

שלום וברכה

המציאות של שבט מעורב והדרכה מעורבת היא אמנם אפשרית במציאות של ימינו, אך צריך מאוד לבודד ולהתמקד במטרה העקרונית והיא קידום החניך ביראת שמים, במידות טובות ובפיתוח האישיות.

ללכת לערב צוות שכל ענינו הוא גיבוש חברתי בין בנים לבנות, הוא בדיוק הפוך מהמטרה המהותית של החינוך ליראת שמים, ולכן אין מקום כלל ללכת למפגשים כאלו.

בברכה

דוד אייגנר