המחזת סיפורי התורה וחז"ל לילדים

השאלה:

בס"ד
אני משמש כמלמד בכיתות א וכרב ביה"ס לעיתים לא מועטות אני ממחיז בכבוד ובזהירות
סיפורים מסויימים מחז"ל ולעיתים גם מהתורה

מה דעתו של הרב בנושא ההמחזה?

מן המותר לציין שהתלמידים נמשכים לכך ונהנים מאד

תודה רבה

אשמח רק אם זה לא טורח במחכ"ת לקבל מקורות לכאן ולכאן בסוגיה זאת או הפנייה לאנשים שעסקו בסוגיות הללו בהרחבה ובעיון
המורים בבית ספרי רוצים שאעביר ללהם על כך יחידה בשם המחזה והנאה
תודה מקרב לב, חילך לאורייתא

התשובה

הרב יעקב אריאל |

המחזה משפיעה טוב על הילדים אם היא נאמנה למקור, ולא מתעלת אותו לתפיסות מצמצמות. אם היא מטביעה על הילד תפיסות מצמצמות אולי היא טובה לעתה, אבל תגרום לו להישאר עם תפיסה של ילד בן שבע גם כאשר יהיה בן עשרים.

ועל כן צריך להיזהר מלהצטמצם בדברים חיצוניים כגון לבוש, לא לעסוק בדרך הגעת הנבואה ולא בנסים, ובעיקר היא צריכה להתרכז בהזדהות עם המידות של האבות, חז"ל וכד'.
תפנה למדריכי לימוד הגיל הרך בת"תים ותשמע מהם על חומר כתוב בנושא.