חברה של הבת מדברת בגסות

השאלה:

שלום וברכה
יש לי ילדה בת שש, שיש לה חברה שמנבלת את פיה ללא הפסקה, גסת רוח ומאוד אוהבת את הבת שלי. אני לא מעוניינת שביתי תהייה בחברתה, אבל ילדה זו גרה בשכנות אלינו וכל הזמן מתקשרת ורוצה להיפגש. שאלתי היא: האם לומר לאמא שלה את מה שאני מרגישה, אבל לפגוע ברגשותיה, ואני יודעת שהיא אובדת עצות לגבי שלושת ילדיה, או שאולי כל פעם שהיא רוצה לבוא, אז לשקר ולהיתחמק?
שאלה נוספת: בביה"ס ביקשתי מהמורה שביתי לא תשב לידה במשך כל השנה, ונימקתי זאת בסיבות לימודיות. היום נודע לי שבהפסקות, אם ביתי מסתובבת עם אותה ילדה, אז גם היא מנבלת את פיה ומתנהגת לא יפה יחד איתה. מה לעשות לגבי זה?
תודה מראש

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני חושב שתועילי ביצירת חציצות מלאכותיות ביניהן. סו"ס הצדדים שהן מוצאות אחת בשניה יגרמו לקשר ביניהן, וההתנגדות שלך רק תהווה דרבון לקשר ביניהן. ולכן תכווני מקרוב או מרחוק את המשחקים המשותפים ביניהן ובהכוונתך תצליחו לעקור את דרך ההתבטאות הזו של הילדות. אמנם מטרה זו היא קשה שכן אותה ילדה שומעת ביטויים אלו באיזה מקום ולשם לא תגיעי ולא תוכלי לעקרם משם. ובכ"ז אם אגב משחק או סיפור אותה ילדה וביתך ישמעו ויבינו שביטויים אלו אסור שישמעו והם מוקצים זה יביא בסופו של דבר לנטוע בהן דרכי ביטוי נכונות.