חזרה בתשובה

השאלה: לפני שנתיים חזרתי בתשובה ובזמן האחרון האמונה שלי פחתה לגמרי,אני יודע שלחוזר בתשובה יש ירידה אחרי תקופה מסויימת אבל עדיין יש לי ירידה יותר מידי חזקה,אני יודע שיש שכר ועונש ושיש עולם הבא,אני יודע שאת הכל יצר אלוקים,אבל אני לא מצליח לחזור לאמונה שהייתה לי (שחזרתי בתשובה),אני מרגיש שכל יום אני חוזר עוד קצת ועוד קצת בשאלה-ואני לא רוצה שהדבר הזה יקרה,אני מאמין שחלק גדול מזה שזה קורה זה שיש לי עומס בחיי היום יום בגלל התפילות ואין לי אפילו זמן לעצמי או לאישתי או לדברי תורה. סדר היום שלי הוא כזה:תפילה בבוקר(נץ)-עבודה-מנחה-עבודה-ערבית-בית-עזרה בטיפול הילדים-מקלחת אוכל-כבר השעה פה 22-23 -כבר מאוחר ואני הולך לישון. יש לכם המלצה בשבילי איך לפעול?

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ט אדר תשפ"א 10:57

ב"ה

שלום וברכה

ראשית, ישר כח על חזרתך בתשובה ועל הרצון להמשיך ולהתקדם, עלה והצלח!

לכל אדם, גם מי שהוא ירא שמיים מבטן ומלידה יש מצבים שבהם הוא מתקרב יותר ובהם שהוא מתרחק יותר, זו הדרך להתקרב באמת, שכשאדם מתרחק קצת הוא שואל את עצמו, מה קרה, מה התרחש, אלו נקודות הוא צריך לחזק, כל אלו יביאו את האדם בסופו של דבר למדרגה הגבוהה יותר.

לכן אל לך להיבהל מכך, תכיר בכך שזו בעצם הדרך להתקרב.

תחזק תמיד את הצד החיובי שבך, תיזכר בנקודות הטוב שהביאו אותך לחזור בתשובה, ותעצים אותן בנפשך.

בנוסף, כדאי לך בדרך הנסיעה לעבודה וממנה לשמוע שיעורים ודברי חיזוק, יש יישומון של מכון מאיר, או של ארגון הידברות, ואתרים נוספים, יש בהם  מגוון נושאים שיכולים לחזק אותך.

כמו בן כדאי לך בשבת ללמוד גם ספרי חיזוק ואמונה, ישנם היום ספרים רבים שעוסקים בכך, ובחר לך את המתאים לך.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר