חינוך

השאלה: שלום וברכה.
בני הבכור בת"ת כיתה ג´ והילדה שמתחתיו בכיתה א´ הם אוהבים לישון באותו חדר ואף באותה מיטה. הם ועוד אח ואחות קטנים יותר. לדעתי הם כבר גדולים מידי בשביל זה ואולי אפילו כבר אסור להם..מה ההלכה אומרת בנושא? תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 9:00:52 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הלכתית אי אפשר לאסור, שהרי הילד קטן (בן 9) והבת קטנה (בת 6). אולם חינוכית נראה שצריך להתחיל לחנך להפרדה ביניהם בודאי בשינה במטה אחת, לגבי חדר אחד עדיין אפשר לחכות קצת ולחנך לפי סדר, כמו כן הם יגדלו בעצמם ויבינו שהדבר לא נכון, ועל כן חינוכית תחילה יש להפריד במטה ולאחר מכן בחדר.